Oogcheck op afstand

Preventieve oogcheck

Eerstelijns oogzorg in uw optiekzaak

Een waardevolle extra service voor uw klanten

Preventieve oogcheck

Teleconsult optometrie – oogcheck op afstand

Wilt u de service van uw optiekzaak uitbreiden met een preventieve oogcheck maar heeft u niet de tijd, ruimte of kennis in huis dan biedt Optometriepunt de oplossing. Met een TeleConsult Optometrie kunnen wij oogzorg op afstand aanbieden zoals bijvoorbeeld diabetes fundusscreening of een preventieve oogcheck met beoordeling van OCT scans.

Zo wordt er verder gekeken dan alleen een oogmeting voor een brilcorrectie en kunt u door deze oogcheck een waardevolle extra service bieden aan uw klanten.

Teleconsult optometrie

Een preventief oogonderzoek,
gewoon vanuit uw eigen optiekzaak.

Preventieve oogcheck

Een extra service voor uw klanten,
goede en betaalbare oogscreening.

” Oogzorg op afstand “

Het onderzoek wordt door een ervaren optometrist van Optometriepunt beoordeeld.

Veel oogaandoeningen geven pas in een laat stadium klachten

Een Teleconsult Optometrie is een preventief oogonderzoek. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de opticien en door een ervaren optometrist van Optometriepunt beoordeeld. Een teleconsult vervangt echter niet een persoonlijk bezoek aan een optometrist of oogarts en de ogen worden niet overal op gecontroleerd. Bij deze preventieve oogcheck worden de ogen onderzocht op veelvoorkomende oogaandoeningen zoals diabetische retinopathie (suikerziekte), hypertensieve retinopathie (bloeddruk), maculadegeneratie (veroudering netvlies) en maculopathie (afwijkingen aan de gele vlek). Veel oogaandoeningen geven pas in een laat stadium klachten. Door deze oogcheck kunnen veelvoorkomende oogafwijkingen vroegtijdig worden opgespoord en kan tijdig worden ingegrepen.

Een TeleConsult Optometrie maakt het mogelijk om efficiënt en zeer snel uw diensten en klantenkring van uw optiekzaak uit te breiden. We werken op afstand vanuit ons kantoor in Oisterwijk en wij bieden landelijke dekking.

Een preventieve oogcheck kan veelvoorkomende oogaandoeningen vroegtijdig opsporen waardoor tijdig kan worden ingegrepen

Geen wachtlijst

Verwijzing huisarts niet nodig

Snelle diagnose

Kwaliteit en betaalbaar

Diabetes mellitus screening

Diabetes is de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland

Huisartsen sturen patiënten met diabetes mellitus iedere twee jaar voor diabetes fundusscreening naar aangesloten optiekzaken. Voor deze screening bestaat een vergoeding vanuit de huisartsen ketenzorg. Indien u uw klantenkring wilt uitbreiden en / of uw huidige klanten ook een diabetes fundusscreening wilt aanbieden zònder een optometrist in huis te hebben, dan biedt Optometriepunt de uitkomst!

Met uw eigen digitale funduscamera maakt u van elk oog foto’s van het netvlies. Deze foto’s en aanvullende informatie worden via een beveiligd online systeem naar Optometriepunt gestuurd. De fundusfoto’s worden door een ervaren optometrist van Optometriepunt beoordeeld op afwijkingen ten gevolge van diabetes mellitus. U ontvangt uiterlijk binnen 1 werkdag een consultrapport en eventueel verzorgen wij de rapportage naar de huisarts in het Keten Informatie Systeem (KIS).

Optometriepunt werkt met protocollen welke voldoen aan de landelijke en regionale standaarden/richtlijnen van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) of bij de regionale zorggroep aangesloten huisartsen. Alle handelingen zijn vastgelegd in het protocol “Fundusscreening op diabetische retinopathie”.

oogcheck fundusfoto optometrist

1.000.000 +

mensen met diabetes in Nederland

200.000

mensen weten niet dat zij diabetes hebben

145

mensen met diabetes komen er elke dag bij

Bron: Diabetesvereniging Nederland

Preventieve oogcheck

Veel oogaandoeningen geven pas in een laat stadium klachten

U wilt uw klanten een uitgebreid preventief oogonderzoek aanbieden en de beoordeling uitbesteden aan een ervaren optometrist? Optometriepunt kan u hierbij van dienst zijn. Onze ervaren optometristen, ook werkzaam in klinieken, hebben volop klinische ervaring en weten precies hoe te handelen.

Met uw eigen digitale funduscamera maakt u van elk oog foto’s van het netvlies en (optioneel) met een OCT-scanner van elk oog enkele scans. Deze netvliesfoto’s, OCT scans en aanvullende informatie worden eenvoudig via een beveiligd online systeem naar Optometriepunt gestuurd. De gegevens worden door een ervaren optometrist van Optometriepunt beoordeeld. U ontvangt uiterlijk binnen 1 werkdag een consultrapport en indien van toepassing verzorgen wij de rapportage naar de huisarts / oogarts.

Optometriepunt werkt met protocollen welke voldoen aan de landelijke en regionale standaarden/richtlijnen van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) of bij de regionale zorggroep aangesloten huisartsen.

OCT scan oogcheck